utorak, 27. lipnja 2017.

Kreme za lice sa zaštitnim faktorom – Apivita, Afrodita, Olival

Iako sam osoba koja zaštitni faktor nosi tijekom cijele godine, najviše noviteta i krema sa zaštitnim faktorom se predstavljaju i pojavljuju upravo ljeti pa tako dolazi i ovaj post u kojem ću vam predstaviti tri kreme vrijedne pažnje koje bi bilo dobro ovo ljeto imati u svojoj kozmetičkoj torbici.

Apivita Suncare matirajuća krema spf 30 sa smiljem i 3D PRO- ALGAE
Apivita je jedan od mojih najdražih brendova te sam probala jako puno njihovih proizvoda, no ovo je prvi put da se susrećem s njihovom kremom sa zaštitnim faktorom. Kao izraziti masnokožac poludim kada vidim da je nešto matirajuće, tako me upravo taj pridjev u nazivu privukao kupovini ove kreme.
Krema sadrži 83 % prirodni sastav te ne sadrži alkohol, parabene, silikone, mineralna ulja, ftalate, etanolamine, PCM, NM, no to je karakteristično za sve Apivita proizvode i upravo je to razlog zašto ih toliko volim. U kremi se nalaze prirodni i kemijski filteri koji štite od UVA i UVB zračenja. Sadrži ekstrakt smilja koji uravnotežuje masnoću lica te inovativno kompleks 3D PRO – ALGAE koji održava trodimenzionalnu strukturu kože jer štiti njezinu gustoću i elastičnost od sunca te djeluje učinkovito protiv fotostarenja. Apivita je zamijenila vod infuzijom s tri vrste organskog grčkog planinskog čaja koji pruža snažnu antioksidativnu zaštitu.
Tekstura kreme je lagana, fluidna, svjetložute boje. Brzo se upija u kožu bez ostavljanja bijelog traga koji znaju ostaviti kreme sa zaštitnim faktorom. Matira te je dobra podloga puderu, no na velikim vrućinama nema te kreme čije će matiranje trajati cijeli dan. Pokazala se kao dobra podloga puderu koji naravno još dodatno matiram puderom u kamenu i mogu reći da tako izdržimo nekoliko sati na velikim vrućinama prije nego počne izbijati masni sjaj. Krema ima prirodni miris koji je ugodan i brzo nestaje s lica.
Cijena: 169,90 kn za tubicu od 50 ml.

Afrodita Sun Care krema za zaštitu lica od sunca age defence spf 25*
Afrodita Sun Care krema pruža srednju zaštitu od sunca zbog zaštitnog faktora 25, no to samo znači da se češće treba ponavljati nanošenje kreme kada ste na suncu. Sadrži UVA i UVB zaštitu, hiperalergeni parfem, vitamin E, bisabolol, a ne sadrži parabene i mineralna ulja.
Krema pruža zaštitu od nastanka pigmentacijskih mrlja i namijenjena je onima koji svoje slobodno vrijeme vole provoditi aktivno.
Ima fluidnu teksturu kreme koja se upija i brže nego Apivitina matirajuća krema, no neko vrijeme ostaje lagani sloj na koži te je zbog toga preferiram nositi kada se ne šminkam ili nanosim make up nakon malo dužeg vremenskog perioda jer onda imam osjećaj da se krema potpuno upila. Puder dobro sjedne na kremu, ali se s njom puno brže zasjajim jer joj namjena nije matirati kao kod Apivita kreme te vjerujem da bi bolje odgovarala osobama s normalnom i suhom kožom lica. Miris je ugodan i ne zadržava se dugo na koži.
Cijena: 44,99 kn za tubicu od 50 ml.

Olival SunStick spf 50*
Olival SunStick je multifunkcionalni proizvod namijenjen zaštiti od sunca  najizloženijih dijelova tijela, lica i usnica. Također je jedan od rijetkih proizvoda pogodan za zaštitu tetovaža. Ono što ga čini posebnim je njegovo pakiranje koje je u stiku, a to ga čini i praktičnim za nanošenje u raznim uvjetima, a i odlično je i to da je riječ o malenom pakiranju koje stane u svaku torbicu. Kako bi dobili dojam o veličini ovog stika najbolje govori fotografija pored svima poznatog Labella.

Stik pruža vrlo visoku UVA i UVB zaštitu, a formula je obogaćena i titan dioksidom (anorganskim filterom). Baza Olival SunSticka su pčelinji vosak, lanolin, maslinovo ulje i kakao maslac te osim vrlo visoke zaštite, stik pruža i hidrataciju, hrani te regenerira kožu.
Tekstura je masna i ostavlja zaštitini sloj na koži te nije za korištenje kao prve dvije kreme ispod pudera, nego kada se izlažete suncu na kupanju, skijanju, planinarenju ili samo uživate u prirodi. Ono što se meni sviđa kod Olival SunSticka je to što je malen i mogu ga nositi u torbici te s njim obnoviti zaštitu na dijelovima tijela koji nisu zaštićeni odjećom, poput dekoltea, ruku i nogu, a i koristim ga kao balazam za usne kada po ovim vrućinama idem van jer je ugodan i jer ima vrlo visoki zaštitni faktor.
Cijena: 49,90 kn za 15 ml proizvoda u stiku.


Ni jedan od ova tri proizvoda nije mi izazvao iritacije na licu, a kako bi spriječila čepljenje pora koje proizvodi sa zaštitnim faktorom mogu prouzročiti, ljeti češće radim piling lica te koristim maske namijenjene čišćenju lica barem jednom tjedno.

Ovo je ekipa s kojom ću se družiti cijelo ljeto pa i duže, a ukoliko se odlučite na neki od ovih proizvoda napraviti ćete dobar odabir jer je svaki poseban na svoj način, ovisno o vašim potrebama te ako se mene pita dobro ih je imati sva tri i rotirati.

Jeste li probali neki od ovih proizvoda? Kako se štitite od sunca? Koji bi mi proizvod preporučili?



*PR – Proizvodi su ustupljeni na recenziju, no to nije utjecalo na moje mišljenje i iskrenost.




4 komentara:

  1. Mislim da ču probati ovaj Olival Sun Stick jer sam baš potrošila Sun Dance-ov balzam sa zaštitnim faktorom koji mi je bio tako-tako.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Olival stik je odličan, vjerujem da ćeš biti zadovoljna :D

      Izbriši
  2. slažem se s tobom oko Afroditine kreme, lakša je ngo većina sa SPF-om koje sam isprobala i nema zagušuj miris, ali se ne slaže sa šminkom :D
    Sada si me jako zainteresirala za Apivitinu, djeluje kao san snova za nas masnokožce ljeti :D morat ću investirati u nju :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni je ova Apivitina krema uz LRP fluid najbolja krema sa zaštitnim faktorom za nas masne i vjerujem da bi ti odgovarala :D

      Izbriši